Leveringsvoorwaarden

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, zal deze verwerkt en geleverd worden. Hieraan zijn leveringsvoorwaarden verbonden welke u hieronder kunt terug vinden.

Het traject van uw bestelling in onze webshop

  1. Stel de gewenste product samen en plaats deze in de winkelwagen en klik op ‘Doorgaan naar afrekenen’
  2. Vul uw gegevens in;
  3. Kies de gewenste betaalmethode en klik op ‘afrekenen’;
  4. U ontvangt de bevestiging van uw bestelling op de mail;
  5. De order wordt door LUVATO Outdoor Living verwerkt.
  6. U wordt per e-mail op de hoogte gesteld van de leverdatum en -tijd;
  7. Uw order wordt op de afgesproken datum geleverd.

Leveringsvoorwaarden

Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u circa één week voor levering een email met de leverdatum. Indien deze datum niet schikt, neemt u contact op met onze klantenservice om een andere leverdatum af te stemmen. De goederen zullen op de overeengekomen leverdatum geleverd worden tussen 07.30u en 21.30u. Uiterlijk één dag voor de levering ontvangt u een indicatie van het tijdstip van levering. Onze bezorger belt u op het moment dat hij onderweg is naar uw adres. Hiervoor wordt het telefoonnummer dat u bij uw aankoop ingevuld heeft gebruikt.

Er moet iemand aanwezig zijn die de bezorger helpt met uitladen. Houd er rekening mee dat de panelen tussen de 40 en 70 kg kunnen wegen.

Indien LUVATO Outdoor Living de bestelling niet op de afgesproken datum kan leveren, dan is hier geen coulance-regeling op van toepassing. LUVATO Outdoor Living neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om een nieuwe leverdatum af te spreken. Wij adviseren dan ook geen monteurs in te huren op de dag van levering.

De levering geschiedt tot de eerste drempel. Indien u in overeenstemming met de bezorger hiervan afwijkt, draagt u het risico. Hiervan uitgezonderd is in het geval wanneer ernstige nalatigheid of opzet aantoonbaar is. Bij sneeuw of vorst dient u de parkeerplaats en/of inrit ijs- en sneeuwvrij te maken in verband met de veiligheid.

Ons levergebied beslaat Nederland en België, met uitzondering van de Waddeneilanden. Afhalen bij LUVATO Outdoor Living is niet mogelijk.

Indien u een bestelling heeft geplaatst, terwijl u buiten het levergebied van LUVATO Outdoor Living woonachtig bent dan kunt u uw bestelling laten leveren op een ander adres dat wel binnen ons aflevergebied valt. Let op dat als er een onderdeel moet worden omgeruild of nageleverd dat LUVATO Outdoor Living dit dan ook niet kan doen buiten haar aflevergebied.

Beschadiging of defect

Indien u een onderdeel beschadigd heeft, bestel dan het vervangende losse onderdeel in onze webwinkel. Deze kunt u terugvinden onder de kop “losse onderdelen”. Neem contact op met onze klantenservice indien u hier ondersteuning bij nodig heeft.

Bij aflevering van uw bestelling dient er een bevoegd persoon aanwezig te zijn die de afleverbon zal tekenen. Het tekenen hiervan is enkel voor de ontvangst. Dit geeft geen verdere verplichtingen of garantie aan deze persoon.

Controleer voordat u een onderdeel monteert of deze vrij is van defecten. Indien u een defect constateert en dit onderdeel door LUVATO Outdoor Living zo is geleverd: monteer het onderdeel dan niet. Maak foto’s van het betreffende onderdeel en neem contact op met de klantenservice van LUVATO Outdoor Living. LUVATO Outdoor Living zal zo snel mogelijk een passende oplossing bieden. Indien u ondanks deze instructie alsnog een onderdeel met een beschadiging of defect monteert, kunnen wij het artikel niet omruilen of compensatie bieden.

Herroepingsrecht

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annuleren zullen we binnen 14 dagen de goederen retour halen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Retourneren is kosteloos. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@luvato.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Op maat gemaakte producten zijn alle producten die aan de hand van klantspecifieke maten geproduceerd worden. De verkoop van deze producten is na succesvolle betaling definitief.

Montage

De montage dient te worden uitgevoerd volgens de meegeleverde handleiding van LUVATO Outdoor Living. 

Glazen platen mogen enkel verticaal getild en opgeslagen worden. Dit is om de puntbelasting te voorkomen waarbij het glas kan springen. Gebruik glasdragers met een minimale draagkracht van 75 kilogram per zuiger om het glas gemakkelijk te verplaatsen met de minste kans op schade.

Houd er rekening mee dat bepaalde onderdelen zwaar kunnen zijn. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende mankracht om een zware goot op te tillen en eventueel een glaslift om glazen platen op te tillen.

Overig

De terrasoverkappingen van LUVATO Outdoor Living zijn bestand tegen een last van 80kg/m2 en tegen een windkracht tot 32 m/s. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of dit voldoende is voor het gebied waar u de terrasoverkapping plaatst. Voorwaarde voor het behoud van garantie is dat de montagehandleiding gevolgd wordt en dat onze producten niet worden geplaatst in een gebied waar de hiervoor genoemde normen mogelijk overschreden worden.

Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem dan contact op met uw verzekering. Stormschade zoals bijvoorbeeld het vallen van een baksteen op onze producten valt buiten de garantie. De benodigde onderdelen voor de herstelwerkzaamheden (zoals schroeven, dakplaten, staanders etc.) kunt u los bestellen via onze klantenservice.